Spørgsmål

– Hvad kan jeg forvente at få ud af en tantramassage? –

Formålet med en tantramassage, er at åbne op for en ny måde at sanse dig selv og din krop på, opnå en bedre mind-body kontakt, større selvkærlighed og selvaccept, samt begynde at føle dybere ind i hvad din krop gemmer på af energi, hukommelse, nydelse og følelser. For dermed at kunne leve et mere frit, kærligt og tillidsfuldt liv – i balance og overskud.

– Er berøring af massøren okay under massagen? –

Mange spørger til, om berøring af mig under massagen er tilladt.

Som udgangspunkt er behandlingen en envejs-berøring fra mig til dig. Jeg er giver og du er modtager.

Jeg refererer hermed til den kategorisering som foreningen af Danske Tantra Massører og Behandlere (DTMB) har opstillet omkring forskellene på hhv. tantraterapi og tantramassage, som er det jeg tilbyder, og så et “tantramøde” – der er mere dynamisk og gensidig, som fx i relationen mellem to private personer. Det er dog okay, at lade sine hænder hvile på mine arme og ben, undervejs i massagen – med mindre jeg siger andet.

At lade berøringen være envejs handler også om, at optræne din evne til at blive hjemme i dig selv, have fokus indad i kroppen og tillade dig selv kun at skulle tage imod og mærke, uden at føle at du skal “give noget igen”. Hvilket er en indgroet vane, hos mange her i vesten.

Samtidig handler det også om, at lære at afkode den (seksuelt) målorienterede del af vores psyke.

Og for mit vedkommende handler det også om, at lære dig at kende og mærke ind i hvor henne du er på din tantriske udviklingsrejse, således at jeg kan støtte og guide dig bedst muligt fra lige præcis der hvor DU er lige nu.

– Hvorfor massage af kønsdele? –

Årsagen til, at vi i tantra masserer noget så, i vestlige øjne, kontroversielt, som kønsorganerne, er mange.

Primær anses kroppen for at være én helhed. Dvs at hvis vi ikke bliver berørt på alle dele af kroppen, føler de dele der ikke bliver berørt, sig ikke rummet og elsket. Og kroppen kan føle sig opdelt og ikke hel. Ikke elsket. For at samle og integrerer hele kroppen og sindet, inviteres hele kroppen med i en tantrisk massage.

Dernæst arbejder vi med centralnervesystemet og energibanerne i kroppen. Disse løber også igennem de erogene zoner. I kønsdelene ligger desuden det såkaldte rodchakra, som siges at være arnestedet for den menneskelige livsenergi “chi” eller kundalini. Ved at berøre og aktivere energierne der ligger i dvale her, begynder den tantriske rejse i, at lære at vække, mærke og cirkulere sin livsenergi rundt i kroppen på nye, healende måder. Hvis du dykker ned i den taoistiske gren af tantraen, findes der tusindvis af års erfaring og litteratur om denne rejse og alle fordelene herved.

I kønsdelene lagres også, for både mænds og kvinders vedkommende, alle de oplevelser af chok, stress, overgreb, frustration og traume, som vi måtte have oplevet igennem livet. Ved at massere de spændte og ømme punkter, vil du gradvist opleve, at kunne slippe gamle følelser af fx smerte, anspændthed, skyld, skam, vrede, frustration og sorg. Og meget andet. Med en øget følelse af ro, frihed og en ny følelse af nydelse, glæde og energi til følge.