Udesidning

En oldgammel shamanistisk metode til at finde svar, mod og indsigt – er ved at gå ud i naturen og spørge naturens ånder til råds. Metoden har været praktiseret i mange oprindelige kulturer, over hele verden, i lidt forskellig form, men med samme grundelementer og samme formål.

Indianerne kalder det for en vision quest. I den nordiske variant kaldes det for en udesidning. I den nordiske form, som jeg praktiserer, vil det sige at du går ud til et udvalgt sted i naturen og placerer dig her ved solnedgang. Du medbringer hjemmefra en intention – et spørgsmål – som du beder naturen om at hjælpe dig med at finde svar på. Herefter sidder du og lader mørket falde på og omslutte dig. I tidspunktet fra hvor solen går ned, siger man at porten imellem verdenerne åbner sig – og i mørket tør naturens ånder komme frem og begynde deres liv og dans – uforstyrret af mennesker. Derpå sidder du blot og møder dig selv og naturen, i sin reneste form.

Når du føler at du har fået besvaret dit spørgsmål, takker du af og vandrer hjem (senest ved solopgang), hvor jeg vil tage imod dig og du kan lande din rejse og dine indsigter. Før en udesidning mødes vi og finder sammen dit udvalgte kraftsted i naturen, hvor du ønsker at udesidningen skal foregå. Jeg hjælper dig med at klarlægge din intention og forberede dig mentalt til rejsen.

På selve dagen er det vigtigt at faste og at have vasket/renset sig, inden udesidningen begynder.

Det kan umiddelbart lyde som et simpelt redskab, men undervurdér ikke dets kraft og styrke. Er du nysgerrig på hvad en udesidning er – og hvordan den eventuelt kan hjælpe dig, så kontakt mig gerne.

Det er også muligt at læse mere herom i Annete Høsts bog “Jorden Synger”.