Spirituel Mentoring

På mange måder giver navnet sig selv. En mentor er en guide, en sparringspartner, en læremester. Én der har gået nogle skridt før dig, ad en sti, som du også kunne tænke dig at betræde. Måske ikke i præcis samme form, som din mentor; men dog stadig føler at du kan læne dig op ad, trække på erfaringer fra, for at du ikke selv behøver at gå hele vejen i mørke og alene.

– Livsrejsen –

Vores forfædre har alle gået livsrejsen før os. Selvom tiderne har skiftet, generation har afløst generation, i årtusinder. Selvom vi har vandret til forskellige kontinenter og skulle overleve vidt forskellige klima og livsvilkår. Ja, alligevel så deler vi alle noget fælles menneskeligt. Nemlig den eksistentielle livsrejse – modningsrejsen fra fødsel til død. Og denne livsrejse er der mange erfaringer og traditioner bevaret omkring. Redskaber. Filosofier. Værktøjer.

Som Carl Gustav Jung har beskrevet denne rejse (som han kalder individuationsrejsen), handler den første halvdel af livet ofte om de udadvendte og præstationsorienterede erfaringer. At finde ud af hvem jeg er og hvad min plads er i verden. Identitet. Udannelse. Familie. Karriere.

Men på et tidspunkt står vi der måske. På bjergets top. Har nået målene, bilen, familien, jobtitlen. Og stopper det hele så bare her? Er der så bare årtier med evig hverdag forude? Sætter jeg nye, ambitiøse karrieremål? Skifter jeg ægtefællen ud med en yngre og bedre (*host *host)?

Eller måske har jeg slidt mig selv op, i forsøget på at nå dertil? Og indset at jeg ikke kan, og at det måske slet ikke er den rigtige retning jeg arbejder mig i.

Måske begynder en uro at gnave indeni. En tomhed. Eller en række spørgsmål. Måske føles det ikke helt som du havde forestillet dig, at gå ad denne sti? At nå toppen?

Og en ny rejse begynder. Rejsen ind i livet. Ind i at opdage hvad der i virkeligheden nærer din krop, dit hjerte, dit sind og din sjæl. Spørgsmålet om, hvad lykke er for MIG – ikke for naboen eller hvad de fortæller mig i skolen eller fjernsynet at den er…

Når vi når til dette sted i livet, kan det være en gave og en styrke, at opdage at du ikke er den første der har stået her. At du ikke behøver at famle i blinde og arbejde helt uden værktøjer.

C. G. Jung taler om, at denne del af livsrejsen handler om rejsen IND. Ind i det underbevidste, ind i kernen, derind hvor den sande kærlighed, lykke, kreativitet og følelse af ro og mening bor. Det er en spændende rejse! Men den er også fuld af udfordringer. Uden udfordringer, ingen vækst og læring.

Utallige viser, myter, fabler og eventyr er skrevet og sunget om denne rejse, igennem tiden. Bøger skrevet. Forskning lavet.

Det jeg kan tilbyde, er en rejsefælle. En guide. Et spejl og en ven, der kan følge dig på vej i dette mere eller mindre ukendte terræn. Trække på min viden og erfaring, med både selv at gå vejen, men også i at have dykket ned i forfædrenes mange erfaringer og værktøjer, efterprøvet dem og gjort dem til mine. Så at vi ikke behøver at opfinde den dybe tallerken helt påny.

– Den Spirituelle Rejse –

En anden variant af rejsen, handler om opdagelsen eller anerkendelsen af, at du eventuelt indeholder en sanselighed eller åbenhed overfor anderledes oplevelser, andre bevidsthedstilstande, fornemmelsen af energi; måske opdaget igennem meditation, yoga, tantra, sygdom, ulykke, eller på rejser eller noget helt syvende.

Når den slags oplevelser eller indsigter lander i vores turban, kan de godt synes overvældende. Vi kan blive ramt af både nysgerrighed og glæde, men måske også af tvivl, forbehold og endda angst. Det kan virke nyt, uhåndgribeligt, kaotisk og overvældende. For hvordan navigerer jeg i denne nye sanselighed? I de her nye tankemåder, evner og indsigter?

Jeg påstår ikke at jeg kan hjælpe dig på alle dele af denne rejse, men jeg kan hjælpe dig med mangt og meget, og guide dig på vej. Lande de nye oplevelser i dit system, hjælpe dig med at afdække og integrere dem; så de kan tjene dig i dit liv, på bedst mulige måde.

– Kontakt og forløb –

Kontakt mig, hvis du føler et kald til at arbejde i denne retning. Så finder vi sammen ud af en form på dét som du har brug for, præcis det sted på rejsen hvor du står lige nu.