Hvad tantramassage ER og KAN

En stor del af de henvendelser jeg modtager, handler om tantra og hvordan tantra kan hjælpe, i forhold til en lang række af livets fysiske, psykiske og relationelle udfordringer.

For at svare på dette, vil jeg kort dele min egen rejse ind i tantraens forunderlige verden. Eller “Sacred Sexuality”, som det også kan gå under betegnelsen som.

I starten var jeg stort set som gennemsnittet af kvinder i min alder i Danmark. Jeg havde en historik med overgreb, spiseforstyrrelser, et klassisk halv-følelsesløst og præstationsorienteret sexliv (som jeg hårdnakket troede var godt i mange år, simplethen fordi jeg ikke vidste bedre…), celleforandringer i livmoderhalsen. You name it. Det lyder måske som store og vilde ting, men desværre giver både min erfaring med tusinder af klienter, samt statestikken, mig ret i at det er mere normen end undtagelsen.

På min rejse igennem sygdom, skilsmisse og helbredelse (som du kan læse om i min anden blog), fandt jeg vejen til et mere holistisk liv; med bevidsthed omkring min kost, med meditation, yoga, terapi osv. Jeg (gen)lærte så at sige at blive sensitiv og bevidst på rigtig mange områder af mit liv; på mit studie, i mit arbejde, som mor, som datter, som veninde, som partner. Men ét område forblev uberørt. Stagneret. Uforløst. Og dét område var min seksualitet. Og i stigende grad blev dissonansen imellem mit ellers bevidste og sanselige liv, og min seksualitet og kropsbevidsthed, mere og mere tydelig. I en grad så jeg til sidst vidste, at jeg blev nødt til at finde en anden vej. Uden helt at ane hvad og hvor jeg skulle lede.

Da faldt jeg over tantra. Og “the missing link” var fundet. “The one Ring to rule them all”. I tantraen fandt jeg ikke blot linket til en mere sanselig, nærende og bevidst seksualitet; nej jeg fandt nøglen til at heale gamle kropstraumer helt i dybden, til at nære mine relationer til alt og alle omrking mig, ja endda til at integrere rigtig mange af alle de ting, som jeg havde lært på min bevidsthedsrejse forinden; i terapi, filosofi, spiritualitet, meditation, shamanisme og yoga. Tantra did it all. I en enkel og smuk årtusinder gammel praksis. Som dog alligevel er så håndgribelig og jordnær, at jeg fristes til at sige at den er for alle.

Tantra har, i samklang med både diverse østlige kampsportstraditioner, yoga, tai chi og chi gong, den evne at den forfiner din evne til at mærke og sanse din egen krop. Og tro mig; der er ALTID nye højder (og dybder) at dykke ind i. Med al den forløsning og nydelse som du kan forestille dig, til følge. Tænk sig, at alt hvad du måske har brugt hele livet på at søge udenfor dig selv; dem finder du pludselig inden i. Dér hvor det er komplet uafhængigt af ydre (og usikre) omstændigheder. Der hvor du altid har det med dig og aldrig kan miste det. Dét er hvad jeg kalder bæredygtig selvudvikling.

Men hvad ER tantra så? Og mere specifikt tantra massage? Jo, du kan læse mere om mine konkrete tanker og metoder under linket om tantramassage på hjemmesiden. Så her vil jeg nøjes med en meget vigtig udredning, som beskrevet af Foreningen af Danske Tantramassører (FDT). Tantra er ikke et standartprodukt. Det er skræddersyet, intuitivt, dynamisk og unikt. Det er netop én af de ting, der gør tantra særlig og virksom. Men hvordan søren kan du så vide hvad du får, når du som relativ ny, begynder at bevæge dig ind i denne verden? Indrømmet; det ER svært! Jeg opfordrer helt klart til at holde dig dine mål for øje, og så ellers anvende en “trial and error” strategi. For uanset hvor du finder hen, og hvilken oplevelse du har, vil der altid være læring at hente i det.

Men for at frasortere de værste “fejlvalg”, kommer her en opdeling i fire forskellige nuancer på tantra-skalaen. Skabt af FDT. Bevægende sig fra den ene yderpol til den anden, over en midterakse.

På den ene side af aksen har vi det FDT kalder hhv. “Tantra behandling” og “Tantra massage”. Det er de to former der hører til i den professionelle behandlings-sfære, hvis du spørger mig. Og FDT. Her har massøren/behandleren en uddannelse indenfor gerne både terapi og kropsarbejde/tantra, en præsentabel hjemmeside, bærer selv undertøj under behandlingerne og besvarer gerne spørgsmål tydeligt og klart. Mål og fokus er i disse to at anvende tantraen i sin “behandlende” og “bevidstgørende” form. Dvs. at ja, det kan være nydelsesfuldt. Men også smertefuldt. Og det er altid lærerigt!

På den anden side af midteraksen finder vi så hhv. “Tantra Møder” og “Tantra Sex”. Disse to hører etisk set til i den private sfære, da der er tale om gensidig udveksling og nøgenhed. Hvis nogen tilbyder denne form for tantra for penge, er de tit uden nogen yderligere terapeutisk baggrund og har måske heller ikke en længere uddannelse indenfor tantrisk kropsarbejde. Ofte er der en utydeligthed i kommunikationen og besvarelsen af spørgsmål, og ofte findes deres annoncer på Sociale Medier og måske endda dating sites.

Jeg tror på at der i tantrisk filosofi ikke findes endegyldige deffinitioner af “rigtigt” og “forkert”. Hvad der er rigtigt for dig, af de fire ovenstående tantra massage typer, er den der er rigtig for dig. Så handler det blot om at finde en massør/partner, der opererer i samme kategori som du og dine behov og ønsker. Ønsker du tantrisk erfaring indenfor de førstnævnte to kategorier; ask Google og de fleste hjemmesider vil komme frem. Ønsker du de sidstnævnte to kategorier, er der masser af muligheder i diverse tantriske fællesskaber, workshops og facebook grupper.

Hvis du skulle være i tvivl om, i hvilken kategori jeg arbejder; så er det i de “tantriske behandlinger” og “tantriske massager”. Det er hvad min erfaring, etik og moral byder mig at gøre. Er du i tvivl om, hvad du har brug for, eller om jeg kan imødekomme dit behov; ja så tøv ikke med at ringe eller skrive. Så kan vi få det afklaret – og hvis ikke jeg kan imødekomme dit behov, kan jeg guide dig videre på rejsen i at finde et sted hen der passer til dig.

Tantra ER for alle – det handler bare om at finde det rette sted hen!

God tantrisk rejse!

 

About Gry Dagmar

Krop-, Sind- & Energiarbejder - med fundament i Moder Naturs enorme kraft og visdom. Passioneret ildsjæl, der brænder for at finde de veje hjem til os selv, som virker bedst! Midlertidigt fastboende nomade - der elsker rejsen, fremfor kun at have fokus på målet. Gry formidler hendes samlede viden og passion videre, i hendes virke som behandler hos NærVærd, UrKraft og i forbindelse med diverse kurser og workshops.