Sorg

“I Sioux/Lakota traditionen, siges det at den person der er i sorg, er hellig. Man mener, at når nogen rammes af tabets lyn, står de på kanten til åndernes verden. En sørgendes bønner menes at være særligt stærke. Og man kommer derfor til dem, for at bede om hjælp igennem bøn.

Måske husker du hvordan det er at være i nærheden af én der sørger dybt? Dette menneske har ingen beskyttelseslag, intet tilbage at forsvare. Mysteriet ser man, når man ser verden igennem det sørgende menneskes øjne. I det øjeblik han eller hun har accepteret tabets realitet, stopper han eller hun med at klynge sig til fortiden eller gribe efter fremtiden. I sorgens grundløse åbenhed, er der en fuldkommen tilstedeværelse i nu’et og en dyb, naturlig visdom”.

Citat: Tara Brach

Så vi kan spørge os selv, hvorfor vi har en tendens til at frygte de der sørger og de der har mistet? Til at se den anden vej? Til ikke at spørge ind eller besøge dem, der på afgrundens rand? Hvorfor vi som samfund diagnosticerer sorg som sygdom, som depression, og medicinerer denne visdommens tilstand helt ud af vores hverdagsbillede og livsoplevelse.

Spørgsmålet bliver da, hvem der i virkeligheden lider det største tab? Den der har mistet, eller os der mister indblikket og visdommen der gemmer sig dér?

 

About Gry Dagmar

Krop-, Sind- & Energiarbejder - med fundament i Moder Naturs enorme kraft og visdom. Passioneret ildsjæl, der brænder for at finde de veje hjem til os selv, som virker bedst! Midlertidigt fastboende nomade - der elsker rejsen, fremfor kun at have fokus på målet. Gry formidler hendes samlede viden og passion videre, i hendes virke som behandler hos NærVærd, UrKraft og i forbindelse med diverse kurser og workshops.